Despre Fundația Izvorul Alb

Prezenți pentru viitor.

Ne-a fost transmisă din generație în generație misiunea de a rescrie povestea satului, de a fi prezenți pentru viitor, de a căuta inspirație și a genera transformare, de a transmite valorile satului românesc. Gândim global, acționăm local și căutăm potențialul individual și colectiv al Izvorului Alb.

VALORI: Respect. Toleranță. Continuitate. Moștenire culturală.

Ce facem concret?

1. Construim comunități puternice

Oferim de 20 de ani suport pentru comunitățile din județul Neamț, cu precădere în Izvorul Alb și venim în întâmpinarea nevoilor lor oferind ajutor personalizat copiilor, vârstnicilor și familiilor aflate în situații de criză . Le sprijinim în identificarea de resurse proprii, pentru a gestiona și depăsi problemele cu care se confruntă și încercăm să schimbăm statutul de comunitate vulnerabilă în comunitate prosperă.
Legăm parteneriate puternice în comunitățile în care activăm, dezvoltăm programe sustenabile pe termen lung și susținem activ societatea civilă, mediul de afaceri, școala și biserica.

2. Construim viitorul investind în educație
Punem accentul pe școlarizare, dezvoltare personală și profesională precum și pe prevenirea abandonului școlar colaborând strâns cu școlile, liceele și colegiile din județul Neamț. Încercăm să acoperim nevoile copiilor, lucrând cu toată familia și comunitatea. Oferim servicii integrate în această zonă, abordarea este una complexă, ținând cont de nevoia de hrană, educație, sănătate, locuri de muncă.

3. Păstrăm moștenirea culturală
Păstrăm vii tradițiile locului, creând evenimente care au ca scop transmiterea moștenirii culturale, culinare, și naturale .Readucem în prezent obiceiuri uitate și depănăm la fiecare răgaz amintiri și povești din satul de odinioară, ne onorăm strămoșii și apreciem ordinea simplă și ancestrală a lucrurilor. Prin festivalul „Fii și ficele satului” sau cursul de „Constientizare culturală” oferim cadrul ideal de manifestare a valorilor și atitudinilor culturale în care credem.

4. Luptăm pentru drepturile comunității
Avem obiective clare de dezvoltare și luptăm pentru implementarea lor în zonă. Dirijarea apei pluviale, reabilitarea drumului sătesc, gestionarea apei furnizate prin rețeaua publică, colectarea deșeurilor, implementarea de reguli pentru utilaje grele și ecologizarea lacului Izvorul Muntelui, sunt doar câteva dintre prioritățile fundației, cauze pentru care milităm și a căror punere în practică ar îmbunătăți șimțitor calitatea vieții în zonă.

5. Păstrăm natura în cea mai frumoasă formă a ei

Natura este cel mai de preț lucru pe care niciunul dintre noi nu îl deținem. Ne-am luat angajamentul de a proteja frumusețea zonei Izvorului Alb prin acțiuni de ecologizare și prin depunerea tuturor măsurilor necesare pentru stoparea defrișărilor ilegale.

Alătură-te și tu misiunii noastre și ajută-ne să ducem povestea satului românesc mai departe.