Cum poți ajuta

We often think of Charity As an Action. But I think of Charity as a State Of The Heart.

În câte moduri poți face bine? Noi îți propunem cel puțin cinci căi prin care Izvorul Alb poate beneficia de ajutorul tău:
1. Fă o donație directă către:
Fundația de caritate Izvorul Alb(10616033)
IBAN: RO70 RNCB 0196 1607 5825 0001
Adresa: Satul Izvorul Alb, nr. 114, oras Bicaz, județul Neamț, România

2. Achiziționează serviciile noastre
Înscrie-te în programul „Curs de educație economică/ Let’s talk economics” sau în programul „Curs de conștientizare culturală”. Poți beneficia de cursuri de economie și cursuri de dezvoltare culturală, dar și să ajuti fundația să își continue misiunea.
3. Redirecționează impozitului pe profit/venit către Fundația Izvorul Alb
Cu doar 20% poți crea un viitor mai bun! Redirecționarea impozitului pe profit/venit către proiecte sociale este o procedură extrem de simplă, iar suma donată este dedusă din impozitul datorat oricum statului, nu alocată special de companie.
Deși nevoia este atât de mare, un număr foarte mic de companii aleg această formă de sprijin a ONG-urilor. Datele oficiale ale Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) arata ca doar una din trei companii care au realizat profit (până la finalul anului 2016) a ales să redirecționeze 20% din impozitul pe profit/venit către proiecte sociale.
Pentru organizațiile care beneficiază de donația ta, aceste sume fac o enormă diferență. Avem nevoie de ajutorul tău pentru a face în continuare ceea ce știm cel mai bine – să construim comunități puternice.
Care sunt pașii?
Calculați suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0.5% din cifra de afaceri, completați contractul de sponsorizare (fundatia izvorul alb-contract-cadru-sponsorizare-2019) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și trimiteți-l în format word la adresa: contact@izvorulalb.org. Noi vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată. Plata se poate efectua prin transfer bancar sau online.

4. Schimbarea începe cu 3.5% oameni ca tine,
în cel mai ușor mod posibil: descarcă și completează formularul 3.5%: 230_opanaf_50_2019_fundatia izvorul alb.
Fă binele să crească și povestește familiei, colegilor și prietenilor despre gestul tău. Credem că poți convinge cel puțin 2 prieteni să dea 3.5% din impozitul pe venit pentru copiii care vor să meargă la școală, tinerii care vor să-și urmeze talentul sau vârstnici singuri.
Strânge formularele de 3.5% completate și depune formularul la administraţia financiară de domiciliu, direct sau prin poștă cu confirmare de primire. Verifică adresa oficiului fiscal de care aparții sau trimite-ni-l nouă și o facem noi pentru tine.
Dacă nu îți poți imagina ce impact puternic poate avea gestul tău, lasă-ne să îți povestim: fiecare formular înseamnă în medie 73 de lei, bani care ajung la oameni care chiar au nevoie de ei.

5. Devino voluntar și ajută-ne să strângem fonduri
Cu un efort minim poți face mult bine, chiar dacă ești la prima experiență de fundraiser voluntar. Uite câteva idei numai bune de pus în practică:
• Donează-ți onomastica sau ziua de naștere. Invită-ți prietenii care vor să îți ofere un cadou de ziua ta sau de ziua numelui să facă în schimb o donație pentru cauza ta.
• Yard Sale – Organizează în cartierul tău un târg în care să vinzi diverse delicatese făcute de tine sau obiecte decorative. Anunță-ți toate cunoștințele și prietenii și convinge-i că gestul lor va conta.
• Seară de degustare – Invită-ți prietenii apropiați și familia extinsă la o cină, prânz sau degustare de vinuri. Surprinde-i cu preparate deosebite sau cu vinuri de colecție, iar la final roagă-i să contribuie la cauza ta.
• Târg de Crăciun – Propune-le câtorva colegi de serviciu să organizați împreună un târg caritabil cu produse propii, homemade și handmade. Organizați 3-4 standuri cu diverse produse (prăjiturele de sezon, felicitări manuale, cutii de cadouri decorate ori alte obiecte de sezon). Alege ziua potrivită și invită toți colegii să contribuie la cauza ta, cumpărând un produs special pregătit de echipa ta.

Pentru informații suplimentare despre voluntariatul de fundraising, trimite-ne un e-mail cu datele tale de contact și câteva cuvinte prin care să ne comunici intenția ta de voluntariat la adresa de e-mail: pascaudan@gmail.com. Te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a ne cunoaște.

Fundația de caritate Izvorul Alb (10616033)
IBAN: RO70 RNCB 0196 1607 5825 0001
Adresa: Satul Izvorul Alb, nr. 114, oras Bicaz, județul Neamț, România
Tel: +40 31 431 9580
Email: contact@izvorulALB.org

Giving to those in need what they could be gaining from their own initiative may well be the kindest way to destroy people.

Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).