Curs de educație economică

Programul „Curs de educație economică/ Let’s talk economics” îşi propune drept scop îmbunătăţirea competenţelor profesionale prin dezvoltarea unui mod de gândire şi de comportament economic, a creativităţii şi capacităţii de inovare didactică, a deschiderii către nou şi schimbare.

circuitu banilro

O bună pregătire economică ne ajută să înțelegem modul în care funcționează societatea, fenomenele din viața cotidiană și deciziile pe care le luăm zi de zi. Educația economică dezvoltă gândirea critică, independentă și spiritul de inițiativă, abilități extrem de importante la vârsta adolescenței, când tinerii își dezvoltă personalitatea.

În programul „Curs de educație economică/ Let’s talk economics”, cursanții învață cum să gândească economic, să evalueze costurile și beneficiile pentru diferite decizii, să caute soluții alternative, sau să identifice diverse tipuri de comportamente ale oamenilor în situații variate. Ei analizează mecanismele de piață și descoperă legătura dintre mediul economic, resurse și mediu. Prin structura lui, programul permite implicarea familiei și a comunității locale în activitățile școlare, încurajând interacțiunea dintre școală, familie, comunitatea locală și dintre generații.

În urma parcurgerii acestui program, cursanții vor fi capabili să:

SPENDER-1-e1552123078268

  • analizeze şi să interpreteze faptele şi acţiunile economice pe baza conceptelor economice fundamentale;
  • exerseze deprinderi de gândire economică (evaluarea costurilor şi beneficiilor implicate de decizii, alegerea alternativelor, identificarea motivaţiei şi consecinţelor comportamentelor umane etc.) în analiza actelor şi faptelor cotidiene, de evoluţie personală şi profesională;
  • construiască situaţii de învăţare pentru formarea şi dezvoltarea modului de gândire economic, a atitudinilor şi comportamentelor economice şi antreprenoriale eficiente;Risk
  • dezvolte spiritul de iniţiativă şi antreprenorial;
    sprijine elevii în adoptarea unor decizii privind cariera;
    încurajarea în luarea deciziilor şi la rezolvarea problemelor comunităţii;

De ce educație economică?

Educația economică și financiară are la bază dezvoltatea capacității de a înțelege cum funcționează banii în lume, cum cineva reușește să-i câștige, cum acea persoană îi gestionează, cum îi investește (se transformă în mai mult) sau cum o persoană poate dona bani pentru a-i ajuta pe alții. Mai precis, se referă la setul de competențe și cunoștințe care permite unei persoane să ia decizii eficiente și bazate pe informații, în privința resurselor financiare.

Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OCED) a început un proiect inter-guvernamental în anul 2003, cu scopul de a oferi modalități de îmbunătățire a standardelelor de educație și de alfabetizare financiară prin dezvoltarea unor principii comune de alfabetizare financiară. În martie 2008, OCDE a lansat International Gateway for Fianancial Education, un amplu proiect privind educația financiară, care are drept scop de a servi ca un centru de schimb de informații pentru educație financiară, și cercetare din întreaga lume.

A-i ajuta pe oameni să înțeleagă problemele financiare este foarte important deoarece generațiile mai tinere, cel mai probabil, se vor confrunta cu produse și servicii financiare din ce în ce în ce mai complexe. În multe țări, tinerii între 15 și 18 ani se confruntă cu una dintre deciziile lor financiare cele mai importante: dacă să investească în învățământul superior sau nu.

Populația trebuie să cunoască noțiuni economico-financiare pentru a face față complexității produselor financiare

Cursurile pot fi individuale sau de grup, Taxa de participare va fi utilizată pentru implementarea proiectelor Fundației Izvorul ALB.

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close